Bemutatkozik az Ovi csapata

Bíró Tiborné Marika

Bíró Tiborné Marika

óvónő
Czövek Letícia Éva

Czövek Letícia Éva

óvónő
Kőhalmi Mónika

Kőhalmi Mónika

óvónő
Gulyás Erika

Gulyás Erika

dajka
Czeglédi Renáta

Czeglédi Renáta

dajka
Varga Tímea

Varga Tímea

Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, gyerekjóga oktató

Óvónők és dadusok

Balázs Anna

Balázs Anna

Óvoda vezető


A pedagógusi pályán szerzett eddigi tapasztalataim során többféle nevelési módszerrel találkoztam. Hitvallásom a gyermekek érzelmi biztonságban való nevelése. Ez az irányt adó fény, mely segíti a gyermekeket az egészséges önbizalom építés útján. Emellett a csoportomban különös figyelmet kap a problémamegoldó képesség fejlesztése, ehhez az általam alkalmazott  módszerek útján juthatnak. Az önállóságra való nevelés is a mindennapjaink része, mely a későbbiekben segíti őket a kreatív gondolkodás kibontakoztatásában. Az odaforduló, gyermekközpontú, de mégis következetességgel átszőtt pedagógiai attitűd és a harmonikus elfogadó légkör lehetőséget ad a gyermekeknek a szeretetteljes és egészséges  fejlődésre. 
 
A Károli Gáspár Református Egyetem másodéves óvodapedagógus hallgatója vagyok. Gyermekkoromtól kezdve tudtam, hogy édesanyám nyomdokaiba szeretnék lépni mint óvónéni. 
Szakmai gyakorlatom okán kerültem az Ugri-bugri oviba. Már az első napokban is éreztem az óvoda barátságos légkörét, és az itt dolgozó pedagógusok és az ide járó gyermekek közötti családias kapcsolatot.
A munkám során fontosnak tartom, hogy megismertessem és továbbadjam néphagyományainkat már a legkisebbek számára is. Törekszem a természet  szeretetét és tiszteletét már egészen kis korban kialakítani a legkissebbekben is. Amikor rácsodálkoznak az egyszerű gyermekláncfűre vagy látni azt, mekkora örömöt tud okozni nekik a virág magjainak elfújása. Az ilyen alkalmak számomra is felejthetetlenek. Nagy figyelmet fordítok a gyerekekkel a mindennapi testmozgásra.
Azt tapasztaltam, hogy ez fontos az egészséges és kiegyensúlyozott élethez és meghatározó szerepe van pozitív személyiségfejlődés kialakításában.
Városunk épített és természeti értékeinek bemutatása a gyermekeknek azért is fontos, hogy érezzék azt, hogy jó Gödön élni és oviba járni.


Óvónőként és magánemberként is fontos számomra, hogy az élet minden percét élvezzem és ezt az érzést a gyerekekkel is megismertessem. Az adott pillanatban rejlő összes jó élményt igyekszünk megélni , és megtalálni mindenben a jó érzést, a nyugalmat. Fontos, hogy mindig számíthassanak rám a gyermekeim és hogy kölcsönösen tiszteljük egymást és másokat. Csoportomba járó gyermekek tudják, hogy a  csoport szabályait betartva sok ötletük megvalósítására, tehetségük megélésére kapnak lehetőséget. Sok mindent tanulok tőlük , a törődésért pedig végtelen szeretetet kapok. Kell ennél több?

 
Pedagógus családból származom, már kamaszkoromban is gyerekekkel foglalkoztam. Nemcsak a táborok, a kézműves foglalkozások, hanem sokféle más program is a pedagógus pálya felé terelt. Gimnazistaként gyerekfoglalkozásokat tartottam a Liberó-szigeten a Mikulás Alapítványnál, hol hótündérként gitároztam, hol krampuszként "rosszalkodtam". Mivel a kicsikkel örömöt jelentett számomra az együttlét, az óvónői pályát választottam. Német nemzetiségi iskolába jártam, így  nagyon sok játékot, éneket, mondókát tanultam. Miután az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen lediplomáztam német nemzetiségi óvónőként, Németországba mentem egy nagyszerű óvodába gyakornoknak. Nagyon örültem, mikor lehetőséget kaptam az Ugri-Bugri Óvodában arra, hogy kamatoztassam a német nyelvterületen megszerzett tapasztalataimat, és örömmel vállaltam el immár saját kis csoportomban ezt a szép, de kihívásokkal teli munkát.


Számomra nagyon fontos a stabilitás, megbízhatóság, és az elismerés. Ha ezek még párosulnak a munkájukat odaadóan végző, rugalmas, mosolygós munkatársakkal egy szép környezetben, akkor én itt érzem magam otthon.
Ebben a családias közegben nem csak én, hanem az ovinkba járó gyerekeink is otthon érzik magukat. A törődést, a figyelmet, a szeretetet, amit irányukba teszünk, egy-egy mosollyal, egy-egy szép szóval meg is hálálják. Ilyenkor tudom, ez mindent megér.


 
Mint dajka, fontosnak tartom, hogy a gyerekek egy szép, tiszta, balesetmentes környezetben töltsék mindennapjaikat és egy kiegyensúlyozott légkör vegye őket körül. Igyekszem segíteni az óvónők munkáját, a kisgyermekek szocializációját, érzelmi nevelését, egészséges életmódra való nevelését, valamint hogy ügyesebbek és önállóbbak legyenek.
Varga Tímea

Varga Tímea

Fenntartó
Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
Gyerekjóga oktató
Deák Zoltán

Deák Zoltán

Fenntartó
Szegedi Réka

Szegedi Réka

Mozgásfejlesztő pedagógus
Óvodás korú - köztük speciális nevelési igényű - gyermekek komplex-szenzomotoros mozgásfejlesztésével foglalkozom az Eszterlánc Óvoda Tagóvodáiban Dunakeszin, és az Ugri-Bugri Óvodában Gödön.