Bemutatkozik az Ovi csapata

Bíró Tiborné Marika

Bíró Tiborné Marika

óvónő
Kőhalmi Mónika

Kőhalmi Mónika

óvónő
Hegedűs-Simkó Katalin

Hegedűs-Simkó Katalin

pedagógiai asszisztens
Gulyás Erika

Gulyás Erika

dajka
Odler Lívia

Odler Lívia

dajka
Varga Tímea

Varga Tímea

Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, gyerekjóga oktató

Óvónők és dadusokÓvónőként és magánemberként is fontos számomra, hogy az élet minden percét élvezzem és ezt az érzést a gyerekekkel is megismertessem. Az adott pillanatban rejlő összes jó élményt igyekszünk megélni , és megtalálni mindenben a jó érzést, a nyugalmat. Fontos, hogy mindig számíthassanak rám a gyermekeim és hogy kölcsönösen tiszteljük egymást és másokat. Csoportomba járó gyermekek tudják, hogy a  csoport szabályait betartva sok ötletük megvalósítására, tehetségük megélésére kapnak lehetőséget. Sok mindent tanulok tőlük , a törődésért pedig végtelen szeretetet kapok. Kell ennél több?

 
A Károli Gáspár Református Egyetem másodéves óvodapedagógus hallgatója vagyok. Gyermekkoromtól kezdve tudtam, hogy édesanyám nyomdokaiba szeretnék lépni mint óvónéni. 
Szakmai gyakorlatom okán kerültem az Ugri-bugri oviba. Már az első napokban is éreztem az óvoda barátságos légkörét, és az itt dolgozó pedagógusok és az ide járó gyermekek közötti családias kapcsolatot.
A munkám során fontosnak tartom, hogy megismertessem és továbbadjam néphagyományainkat már a legkisebbek számára is. Törekszem a természet  szeretetét és tiszteletét már egészen kis korban kialakítani a legkissebbekben is. Amikor rácsodálkoznak az egyszerű gyermekláncfűre vagy látni azt, mekkora örömöt tud okozni nekik a virág magjainak elfújása. Az ilyen alkalmak számomra is felejthetetlenek. Nagy figyelmet fordítok a gyerekekkel a mindennapi testmozgásra.
Azt tapasztaltam, hogy ez fontos az egészséges és kiegyensúlyozott élethez és meghatározó szerepe van pozitív személyiségfejlődés kialakításában.
Városunk épített és természeti értékeinek bemutatása a gyermekeknek azért is fontos, hogy érezzék azt, hogy jó Gödön élni és oviba járni.


A pedagógusi pályán szerzett eddigi tapasztalataim során többféle nevelési módszerrel találkoztam. Hitvallásom a gyermekek érzelmi biztonságban való nevelése. Ez az irányt adó fény, mely segíti a gyermekeket az egészséges önbizalom építés útján. Emellett a csoportomban különös figyelmet kap a problémamegoldó képesség fejlesztése, ehhez az általam alkalmazott  módszerek útján juthatnak. Az önállóságra való nevelés is a mindennapjaink része, mely a későbbiekben segíti őket a kreatív gondolkodás kibontakoztatásában. Az odaforduló, gyermekközpontú, de mégis következetességgel átszőtt pedagógiai attitűd és a harmonikus elfogadó légkör lehetőséget ad a gyermekeknek a szeretetteljes és egészséges  fejlődésre. 
 
img_20210121_143137_1

Hegedűs-Simkó Katalin

Pedagógiai asszisztens

Pedagógiai asszisztensként igyekszem segíteni az óvónőknek a nevelési és gondozási feladatokban. Fontos számomra, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az óvodában és minél több élménnyel, tapasztalattal gazdagodjanak.  Örülök, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak. Jó látni, ahogy napról napra egyre ügyesebbek, önállóbbak. 

 


Számomra nagyon fontos a stabilitás, megbízhatóság, és az elismerés. Ha ezek még párosulnak a munkájukat odaadóan végző, rugalmas, mosolygós munkatársakkal egy szép környezetben, akkor én itt érzem magam otthon.
Ebben a családias közegben nem csak én, hanem az ovinkba járó gyerekeink is otthon érzik magukat. A törődést, a figyelmet, a szeretetet, amit irányukba teszünk, egy-egy mosollyal, egy-egy szép szóval meg is hálálják. Ilyenkor tudom, ez mindent megér.


 
Egy véletlen kapcsán kerültem az óvodába. Első pillanatban megragadt az elbűvölő környezet és a kollégák szeretetteljes közege. Ez számomra nagyon fontos szempont. Bár tanulmányaim más témában végeztem, Buddhista teológusként, a gyerekek lelke mindig közel állt hozzám. Fontos, hogy itt kölcsönös szeretetet, törődést, figyelmet tudunk adni egymásnak, mind a gyerekek, mind a kollégák körében, ami mindenki fejlődését szolgálja.
Óvodás korú - köztük speciális nevelési igényű - gyermekek komplex-szenzomotoros mozgásfejlesztésével foglalkozom az Eszterlánc Óvoda Tagóvodáiban Dunakeszin, és az Ugri-Bugri Óvodában Gödön.